Webinar: Samen zelfbouwen

Locatie: Online via Microsoft Teams

Wanneer: 25 januari van 16:00 - 17:30

Toon interesse door je aan te melden. 

100 plaatsen beschikbaar

De 3 onderwerpen die besproken worden

Het zelfbouwproces

Wat zijn de voor- en nadelen, waar begin je en welke stappen doorloop je?

Groepsvorming

Locatie en financiering

Hoe kom je tot een woonvisie waar iedereen zich in kan vinden?
Hoe vind je een passende locatie en hoe financier je een eigen hypotheek binnen een CPO-project?

Sprekers

Max Christern - Hoofdredacteur bij Rabobank

Daniela Bernardi - Financieel Adviseur bij Rabobank

Mijn naam is Max Christern, ik ben journalist en presentator en werk sinds 2019 bij Rabobank. Ik woon in Rotterdam, ben getrouwd en trotse vader van twee dochters en een zoon die alle drie in Amsterdam studeren.

Een huis kopen is een grote stap en u wilt weten of u de juiste keuzes maakt. Met name bij kluswoningen, zelfbouw en Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) liggen de zaken soms ingewikkelder.

"Door het vele thuiswerken ben ik nog meer gaan realiseren hoe belangrijk het is om een fijn eigen huis en thuis te hebben. Dat stimuleerde me ook om nu alvast goed na te denken over hoe ik dat straks, als ik ouder ben, nog steeds kan hebben."
"Alles begint met een goede voorbereiding. Daar hoort ook het uitzoeken van de financiële mogelijkheden bij."

Kitty Hesen -  bestuurslid KilimanjaroWonen. CPO procesbegeleider

Freddy van Arnhem - initiafneemster CPO Drijf en Woonanders in Lelystad

KilimanjaroWonen staat aan de basis van unieke kleinschalige woonprojecten, die door de toekomstige bewoners zelf worden ontwikkeld. Wij zorgen voor de ondersteuning die nodig is om dit voor elkaar te krijgen. Dat doen we vanuit onze ervaring en kennis op het gebied van wonen en welzijn, projectontwikkeling, zelfbouw en architectuur.  

Dit is Freddy van Arnhem. Zij heeft met haar man John voor de tweede keer een CPO opgezet in Lelystad. Zij kiezen voor collectief en zorgzaam wonen op de grens van water en land. Het project heet Woonanders Lelystad. Met de huidige deelnemers zijn de kernwaarden van Woonanders gekozen dat zijn: diversiteit, duurzaamheid en gemeenschapszin.

"Samen met anderen een buurtje bouwen om tot op hoge leeftijd zelfstandig en prettig te wonen omringd door mensen die elkaar kennen en er voor elkaar willen zijn."
"Het doel is een woonvorm te ontwikkelen die past bij de volgende fase van hun leven."

Progamma

16:00 - Welkom

16:05 - Introductie

16:15 - Proces

16:25 - Locatie

16:40 - Groepsvorming

16:55 - Financiering

17:10 - Vragenronde

17:25 - Afsluiting

Regie in eigen hand

Als groep heb je meer tijd en samen heb je meer talenten. Je kunt je eigen woonwensen realiseren en een omgeving creëren waarin je omkijkt naar elkaar. Zelf bouwen kost moeite, maar je krijgt er veel voor terug. Bijvoorbeeld vrijheid om het te doen zoals je wilt. En financiële ruimte, omdat zelf bouwen goedkoper kan zijn dan uitbesteden. Het resultaat: méér mogelijkheden voor een woning die béter bij je past.

Toon interesse, meld je aan voor het webinar

25 januari van 16:00 - 17:30

100 plaatsen beschikbaar

Samen kan je meer

Collectieve zelfbouwprojecten ondersteunen we bij Rabobank van harte. En dat is met een goede reden. We zijn een coöperatieve bank. Samen met klanten, leden en partners zetten we ons al 125 jaar in voor een duurzame samenleving. En werken we aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Want met elkaar bereik je meer. Net als jij met jouw project.

Copyright © 2021. All rights reserved.